Motoristi a majitelia motorových vozidiel by to mohli mať v budúcnosti s predajom a kúpou vozidiel o niečo jednoduchšie. Skupina koaličných poslancov predloží návrh zákona, ktorý by pri predaji vozidla umožnil ponechať si evidenčné číslo kupujúcim, alebo predávajúcim, ktorý ho následne môže použiť na svoje ďalšie vozidlo, informoval poslanec Marián Viskupič na svojom Facebooku.

Novelu zákona predkladá Viskupič spolu so svojimi koaličnými partnermi (Miloš Svrček, Lukáš Kyselica, Ján Krošlák, Tomáš Lehotský, Radovan Sloboda) a týkať sa má možnosti prenášať evidenčné číslo vozidla pri predaji na nového majiteľa, a to aj bez ohľadu na miesto trvalého bydliska.

Novela sa zároveň zaoberá aj možnosťou ponechať si EČV predajcom vozidla, ktorý ju následne môže použiť na svoje ďalšie vozidlo a tento prepis navyše nemusí byť zrealizovaný ihneď. Návrh zákona sa tiež zaoberá aj zrušením dvojkrokového odhlásenia a prihlásenia vozidla. Kompletný prepis by sa dal po novom vyriešiť ihneď na ktoromkoľvek dopravnom inšpektoráte.

Touto novelou by sa tak dokázalo masívne znížiť množstvo evidenčných tabuliek, ktoré sa inak pri prepisoch likvidujú. Viskupič uvádza, že aktuálne sa ročne rozstrihá až 400 000 tabuliek s EČV. Návrh predložia na najbližšej schôdzi NR SR.

Zdroj: Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú