Nezachránila ho ani domnienka anonymity. Popradčana odsúdili za nenávistné a agresívne komentáre na internete, píše portál SME. Vo svojich príspevkoch pod článkami napríklad velebil vraždu Jána Kuciaka, taktiež opakovane útočil na šéfredaktorku SME.

41-ročný Ján z Popradu, ktorý na internete vystupoval pod nekreatívnou prezývkou „SPAĽOVŇA ŽIDÁKOV – SLNIEČKÁROV – LIBERÁLOV“, si takmer stovkou útočných komentárov vyslúžil podmienku na 5 rokov, teda na najdlhšiu možnú dobu. V prípade, že sa dopustí prehrešku počas podmienky, do väzenia pôjde na 2 roky.

Sudca Buvala tiež dodal, že za 40 rokov praxe nezažil prípad, ktorý by dosahoval podobnú mieru agresivity či vulgárnosti. „Je to posledná výstraha pre obžalovaného, aby svojím správaním počas plynutia skúšobnej doby nezadal dôvod a príčinu, aby došlo k premene tohto trestu,“ vyhlásil sudca Ján Buvala podľa portálu SME.

Odsúdený sa pritom opakovane ohrádzal, že nie je autorom predmetných príspevkov. Znalecký posudok však ukázal, že každý z odporných prejavov bol napísaný z jeho počítača, tabletu či mobilu. Spolu takmer 100 komentárov bolo zverejnených naprieč niekoľkými mesiacmi, na základe čoho sudca vylúčil možnosť, že ich písal niekto iný.

Vyborne, kuciak dole a ta jeho frajla… ako bonus. nic krajsie si nemozeme zelat. nasledovat by mohli thodova, baloghova, cePPelova, havran, korda, hrib, ban…jednoducho vsetci adepti na gulku ci uz do hlavy alebo niekde inde,“ písalo sa v jednom z komentárov krátko po vražde Jána Kuciaka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú