Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bratislavský startup Mint len pred niekoľkými dňami spustil v hlavnom meste Slovenska jedinečnú službu, v ktorej si môže každý zapožičať elektrickú kolobežku prostredníctvom mobilnej aplikácie a zviesť sa pohodlnejším a rýchlejším spôsobom. Krátko od štartu sa však vytratilo mnoho kolobežiek, ktoré boli odcudzené. Zo služby Mint za prvých pár dní zmizlo už 25 elektrických kolobežiek, pričom niekoľkých previnilcov sa už podarilo vypátrať a dostali svoj trest.

Problémy ešte v testovacej prevádzke neobišli ani startup Mint, ktorý na svojej facebookovej stránke oznámil udalosti, nad ktorými mnohí iba krútia hlavami. Krátko po spustení služby pre zdieľané e-kolobežky totiž došlo ku krádeži 25 kusov, ktoré si privlastnili zlodeji. Našťastie sú kolobežky vybavené bezpečnostným systémom, ktorý ich dokáže spoľahlivo monitorovať a zistiť aj ich polohu.

Doteraz sa podarilo vypátrať niekoľkých zlodejov, ktorí sa už za svoje činy zodpovedajú polícii. Páchatelia boli pritom pri krádeži prichytení počas bieleho dňa a zachytení na fotografiách. Mint taktiež pripomína, že ak by si aj ty bol svedkom takéhoto konania, nezabudni krádež ohlásiť na polícii, aby sa kolobežky startupu vrátili a mohli ich využívať poctiví používatelia pri jazdách v Bratislave.

Zdroj: MINT/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú