Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Instagram od júna tohto roka testoval novinku vo svojich príbehoch (Stories), kde vybraným používateľom poskytol možnosť nahradiť doterajšie gesto potiahnutia nahor novou nálepkou so skráteným odkazom na článok či iný obsah.

Túto možnosť neskôr spustil pre väčšiu základňu používateľov s viac ako 10-tisíc sledovateľmi. Najnovšie sú nové nálepky dostupné už pre všetkých bez obmedzenia podľa počtu followerov, informuje GSMArena.

Nové nálepky v Stories tak nahrádzajú spomenuté gesto swipe-up, ktoré pôvodne otváralo priložený obsah v príbehu. Staré gesto bolo zrušené ešte 30. augusta a definitívne ho tak nahradila nálepka, ktorá po kliknutí otvorí link na priloženú URL.

Týmto spôsobom chce Instagram používateľom umožniť lepšie prispôsobenie príbehu a vloženie samotnej nálepky s odkazom presne tam, kam chcú alebo potrebujú. Platforma zároveň pracuje na ďalších možnostiach pre prispôsobenie nálepky.

Výnimku, resp. zákaz využitia nového otvárania odkazov v príbehoch dostali účty, ktoré pravidelne porušujú pravidlá komunity zdieľaním dezinformácií alebo nenávistných prejavov.

Ako novú nálepku v Stories využiješ:

  • Nahraj obsah do svojho príbehu
  • V paneli nástrojov vyber nálepku „Odkaz“
  • Vlož požadovanú URL adresu
  • Pridaj nálepku s odkazom do príbehu

Zdroj: GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú