Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slováci neváhajú zľavy maximálne využiť aj v sezóne vianočných darčekov. Až 90 % z nich hľadá pri vianočných nákupoch nejakú formu zľavy, najčastejšie dopravu zadarmo (58 %), zľavy z letákov (50 %) alebo e-mailu (39 %), ale tiež tie, ktoré im vo vernostnom programe ponúkne ich banka (21 %). Ukázal to vianočný prieskum UniCredit Bank.

Pri platení za nákupy podľa neho karty nahradili hotovosť. Popularitu postupne naberá jednoduché a moderné platenie mobilom, ktoré najviac využívajú Bratislavčania (12 %). Trendom je nakupovať darčeky z pohodlia domova, moderne a ideálne so zľavou. Vlani Slováci minuli na darčeky v e-shopoch podľa údajov Asociácie pre elektronickú komerciu rekordných 1,764,705,882 eur, tento rok to bude opäť o niečo viac.

A práve karty sú najobľúbenejším platobným nástrojom pri nakupovaní darčekov pre blízkych, odhaľuje prieskum. Platiť debetkou alebo kreditkou preferuje 53 % ľudí. Popularita nakupovania online k trendu prispieva a dosvedčuje ju aj záujem platiť za tovar predovšetkým prevodom z účtu (14 %) alebo dobierkou (5 %), čo sú obľúbené platobné metódy pri nákupoch na mobile alebo počítači. Platenie mobilom si zatiaľ najviac obľúbili Bratislavčania a mladí Slováci.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú