Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

WinRAR je jeden z programov, ktorý by mal mať nainštalovaný každý v počítači bez ohľadu na úroveň jeho schopností. Po 25 rokoch sme sa dočkali už jeho šiestej iterácie, ktorá však toľko zmien neprináša.

Najnovšia verzia obsahuje vedľa doteraz zavedených štandardov hneď niekoľko optimalizačných zmien. Ako upozorňuje portál BetaNews, najdôležitejších vylepšení sa dočkal proces extrahovania archívov, kde vývojári pridali nový prepínač príkazových riadkov. Vďaka nemu konečný používateľ získa väčšiu kontrolu nad procesom extrakcie.

Najväčších zmien sa dočká manažment viacerých archívov

Vylepšený prepínač označený -ad2 umožňuje ukladať rozbalené súbory do dedikovaného priečinka bez toho, aby vytváral nové podpriečinky, ako tomu je v prípade prepínača minulej generácie. Vylepšenia sa dočkal aj samotný proces extrahovania viacerých archívov naraz.

Ak máš vybratých viac archívov súčasne, môžeš skrz kontextovú ponuku zvoliť možnosť „Extrahovať archívy do“. Následne sa otvorí špecifické okno s možnosťami rozbaľovania označených archívov, kde môžeš aj v rámci komplexnej hierarchie početných priečinkov a podpriečinkov navoliť finálne miesto na disku.

Medzi zreteľné vylepšenia patrí možnosť ignorovať chyby pri rozbaľovaní alebo archivácii, respektíve voľba presunutia rozbaleného archívu do koša bez okamžitého zmazania. V neposlednom rade tak došlo k zaplátaniu viacerých chýb a všeobecnému zlepšeniu na strane výkonu, vďaka optimalizácii procesov na pozadí.

Nenechaj si ujsť
Dokážeš si zálohovať dáta správne? Toto sú najlepšie triky, ako predísť chybám

WinRAR 6.0 je dostupný v 32-bitovej a 64-bitovej verzii. Ako to pri tomto legendárnom nástroji býva zvykom, je dostupný zadarmo po dobu 40 dní. Po ich uplynutí tak na teba bude neustále vyskakovať hláška nabádajúca k zakúpeniu licenciu za 29,95 €, ktorú však môžeš donekonečna preskakovať a program plnohodnotne používať.

Zdroj: BetaNews

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú