Adaptácie diel hororového majstra Stephena Kinga sú pre filmových tvorcov nevyčerpateľným zdrojom strašidelných príbehov už desiatky rokov a platí to aj dnes. V priebehu nasledujúcich mesiacov nás čaká premiéra seriálu Welcome to Derry, ktorý slúži ako prequel k filmom It a začiatkom budúceho roka nám režisér Longlegs Oz Perking predstaví filmové spracovanie Kingovej krátkej poviedky The Monkey.

Ešte predtým sa však 3. októbra môžu jeho fanúšikovia tešiť na príchod novej adaptácie hororového románu Salem´s Lot, ktorý sa po viacerých odkladoch konečne dočká svojej premiéry na streamovacej službe Max. Jeho predloha patrí medzi najlepšie diela legendárneho Stephena Kinga a najnovšia verzia sľubuje podľa prvých ukážok vernosť pôvodnej atmosfére obdobia 70. rokov.

Príbeh sleduje spisovateľa Bena Mearsa (Lewis Pullman), ktorého späť do rodného mesta Jerusalem’s Lot priťahuje posadnutosť strašidelným domom s temnou históriou, ktorá sa s príchodom starovekej nadprirodzenej sily ešte zhoršuje. V snímke sa objavia aj známe tváre, ako Bill Camp (Joker), Pilou Asbæk (Hra o tróny) či Alfre Woodward (The Gray Man).

Novú adaptácia Salem´s Lot produkoval hororový majster James Wan, ktorý pracoval na projektoch, ako Saw, Insidious či The Conjuring. To, že je film v skúsených rukách potvrdzuje aj meno režiséra, ktorým je Gary Dauberman. Ten sa preslávil aj scenárom k úspešnému hororovému hitu It.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú