Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slack kontaktuje používateľov kvôli bezpečnostnému problému, ktorý mohol odhaliť ich heslá v aplikácii. Emailom im oznamuje, aby si preventívne zmenili svoje heslo a odstránili dáta aplikácie, informuje Android Central.

Bezpečnostná chyba v aplikácii Slack spôsobila, že heslá používateľov boli v aplikačných dátach ukladané ako obyčajný text, čo mohlo viesť k ich odhaleniu. Heslá boli pritom uložené v dostupnom priečinku s dátami aplikácie. Kvôli tomuto problému teraz musia používatelia zmeniť svoje heslá a taktiež preventívne vymazať dáta v aplikácii Slack.

Používatelia platformy sú o situácii oboznámení v emailovej správe. Hoci sa mnohokrát takto šíria scamy, teraz nejde o žiaden podvod a Slack touto cestou ľudí vyzýva k spomínaným krokom.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/Android Police

Problém v aplikácii vznikol ešte 21. decembra a odhalený bol o mesiac neskôr, 20. januára. Chybu však vývojári opravili hneď na ďalší deň a bolo potvrdené, že sa týkala iba aplikácie pre Android, informuje Android Police.

Resetovanie hesla môžu používatelia vykonať na webe Slacku alebo cez priložený odkaz v emailovej správe. Vymazanie dát v aplikácií potom vykonajú po nájdení aplikácie v nastaveniach, pod záložkou „Úložisko“. Po ich vymazaní bude Slack vyžadovať opätovné prihlásenie.

Zdroj: Android Central, Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú