Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pár týždňov po odhalení už stihol nový prémiový iPhone 13 Pro prejsť viacerými testovaniami, ktoré poukázali napríklad na kvalitu jeho displeja. V tomto smere si prvenstvo uchmatol najväčší iPhone 13 Pro Max, ktorý otestoval DisplayMate.

Jeho menší súrodenec najnovšie absolvoval známy test fotoaparátov DxOMark. Priemerným výsledkom  výrazne neprekvapil a zaradil sa medzi najlepšie fotosmartfóny na trhu, informuje Gizmochina.

Testovanie DxOMark už roky poukazuje na schopnosti fotoaparátov v smartfónoch rôznych cenových kategórií. A hoci nie je nutné brať výsledky ako smerodajné pri výbere nového modelu, môžu slúžiť ako slušný základ pre predstavu o kvalite fotoaparátov v testovaných zariadeniach. Takýmto testom teraz prešiel iPhone 13 Pro, ktorý prišiel na trh s vylepšenými fotoaparátmi a novými softvérovými funkciami.

Vo výsledkoch DxOMark skončila táto novinka na 4. priečke v rebríčku s priemerným skóre 137 bodov. V konkrétnych testoch potom smartfón získal 144 bodov za fotografovanie, 76 bodov za zoom a 119 bodov za video.

Testovanie vypichlo najmä presnú expozíciu a obraz s pekným podaním farieb a vyvážením bielej, ale taktiež prirodzenú farbu pokožky u ľudí pri fotení za všetkých svetelných podmienok.

DxOMark

Rovnako svoje kvality potvrdil autofocus. Fotoaparát sa podľa testovania môže pýšiť skvelým množstvom detailov na záberoch, ako aj slušný dynamickým rozsahom pri videu. Kritiku naopak zožali stále prítomné orby alebo odrazy svetiel pri fotení a natáčaní v noci či limitovaný dynamický kontrast v náročnejších podmienkach.

iPhone 13 Pro sa tak so svojim fotoaparátom umiestnil na 4. mieste rebríčka DxOMark hneď za Huawei Mate 40 Pro+, Xiaomi Mi 11 Ultra a kráľom fotosmartfónov, ktorým je stále Huawei P50 Pro. Všetky výsledky s detailmi z testovania nájdeš na tomto odkaze.

Zdroj: Gizmochina, DxOMark

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú