Automobilka Škoda oficiálne vstupuje do sveta populárnej závodnej hry Gran Turismo s novým elektrickým konceptom Škoda Vision Gran Turismo. Nový koncept, inšpirovaný vozidlom Škoda 1100 OHC z roku 1957, slávnostne debutoval priamo v Prahe s prítomnosťou zástupcov automobilky a otca Gran Turisma, Kazunori Jamaučiho.

Koncept Vision Gran Turismo podľa dizajnového šéfa Škody zohľadňuje bohatú históriu značky a zároveň sa odvážne pozerá do budúcnosti s elektrickou pohonnou jednotkou a moderným dizajnom jazykom Modern Solid. Ten hráči spoznajú napríklad vďaka dizajnu predných svetiel alebo matnej farbe Explorer Green. Na výber je však aj ďalší nostalgický motív inšpirovaný Škoda 130 RS, ktorý vo svojej triede dominoval v Rallye Monte Carlo 1977.

Ide o prvé vozidlo Škoda, ktoré rozširuje garáž Gran Turismo 7. Motiváciou automobilky je rozšíriť svoje zastúpenie v digitálnom závodnom svete a tiež prilákať k značke nových zákazníkov. Vozidlo s výkonom 800 kW a aktivnými aerodynamickými prvkami láka svojím minimalistickým digitálnym kokpitom a športovými sedadlami.

 

Okrem nich je Škoda Vision vybavená palubnými senzormi, ktoré upozornia vodiča na možné kolízie. Tento krok predstavuje nielen novú éru pre Škodu, ale aj pre svet digitálneho závodného športu, kde sa dopyt po nových a inovatívnych vozidlách neustále zvyšuje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú