Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Konkurenciou pre doterajšie skladacie smartfóny chce byť aj skladacie Xiaomi, ktoré síce ešte nebolo oficiálne odhalené, no opäť pózovalo na videu. Pripravovaný skladací smartfón od Xiaomi ponúkne odlišný mechanizmus a zrejme aj výrazne nižšiu cenovku ako Mate X a Galaxy Fold.

Hoci sme už tento skladací smartfón od čínskeho giganta videli na niekoľkých fotografiách a videu, teraz ukázal na nových záberoch ďalšie detaily, informoval portál Android Authority. Podľa videa zo sociálnej siete Weibo táto chystaná novinka ponúkne konštrukciu, ktorá sa bude skladať na dvoch miestach. Po zložení sa bude rozmermi približovať klasickému smartfónu, no po otvorení oboch strán naberie rozmery tabletu s veľkým displejom.

Pri ovládaní skladacieho modelu od Xiaomi budú podľa videa využité navigačné gestá, podobne ako je tomu dnes u mnohých iných smartfónov. Konkurenciu v tomto novom segmente môže výrobca ohroziť aj cenou, ktorá zrejme bude vzhľadom na jeho politiku výrazne nižšia. Netreba ale čakať zázraky a kvôli inováciám tak aj Xiaomi môže poprvýkrát v histórii staviť na 4-cifernú sumu, prezradil TechRadar.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú