Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť SK-NIC vyčlenila pre tento rok na projekty 100 tisíc eur. V tohtoročnej výzve podporí projekty zamerané na kybernetickú bezpečnosť a internetové vzdelávanie, ktorých realizácia neprekročí jeden rok. Ako uviedla spoločnosť v tlačovej správe, pre zefektívnenie procesu zriadila Fond SK-NIC, z ktorého chce projekty pravidelne podporovať.

„Projektom, ktoré budú v rámci výzvy najlepšie, poskytneme financie v rozmedzí od 2 500 eur do 10 000 eur. Naším cieľom je pomôcť týmto nápadom k ich realizácii a veríme, že týmto napomôžeme k rýchlejšiemu štartu významných IT služieb či technológií, lebo na Slovensku máme veľa kvalitných ľudí,“ povedal riaditeľ spoločnosti SK-NIC Peter Bíro. Uchádzači o finančnú podporu sa všetky potrebné informácie dozvedia na webe spoločnosti SK-NIC a tiež na webe Nadácie Pontis.

Jeden z projektov, ktorý SK-NIC každoročne podporuje, je IT Fitness Test – najrozsiahlejší test IT zručností na Slovensku. „Výsledky ôsmeho testovania slovenskej verejnosti už v tejto chvíli poznáme. Autori testu zaznamenali mierne zlepšenie zúčastnených v oblasti kybernetickej bezpečnosti, čo prisudzujú jej posilnenej osvete.

Odhalené však boli zásadné nedostatky v oblasti používania kancelárskych nástrojov. Žiaci a študenti mali najväčšie problémy s formátovaním textu, prácou s tabuľkami či inými základnými činnosťami, ktoré sú pre ich budúce zamestnanie nevyhnutné,“ informovala spoločnosť. IT Fitness Testu sa v tomto roku zúčastnilo viac ako 25 tisíc študentov, učiteľov a záujemcov z oblasti širokej verejnosti, vek testovaných bol od 7 do 70 rokov.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú