Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hlasový asistent Siri toho dokáže naozaj veľa. Jeho možnosti sa však neustále rozširujú  a ako informoval portál CNBc, po novom dokáže imitovať zvuky niektorých zvierat a ďalších vecí.

Funkcia napodobňovania zvieracích zvukov je dostupná vo verzii operačného systému iOS 14.3. Siri však dokáže okrem zvieracích zvukov prehrávať aj iné krátke audio stopy, napríklad so zvukmi hudobných nástrojov či rôznych vozidiel, upozorňuje aj 9to5mac.

Pre prehratie zvukovej stopy sa stačí asistenta Siri jednoducho spýtať, aký zvuk vydáva požadovaná vec či zviera. Samozrejme, funkcia je dostupná v angličtine a napríklad fráza „Hey Siri, what does a duck sound like?“, prehrá zvuk kačky.

Podľa Apple dokáže Siri prehrávať stovky rôznych zvukov a prehranie si môžeš vyžiadať cez asistenta v iPhone, iPade či cez Apple HomeKit. Funkcia je zatiaľ iba v testovacej fáze, preto nie je dostupná úplne pre všetkých používateľov.

Akonáhle sa ale stane plnohodnotnou súčasťou asistenta Siri, okrem prehratia zvuku zobrazí aj obrázok zvieraťa, vozidla či hudobného nástroja a rovnako vypíše rôzne zaujímavosti z Wikipédie.

Zdroj: CNBc, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú