Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple spustil pre niektoré krajiny spustil predaj dvoch noviniek, extrémne výkonného počítača Mac Pro a nádherného 6K Retina displeja Pro Display XRD. Ceny za príslušenstvo k týmto novinkám sú však znova poriadne prestrelené, informuje TheVerge.

Prvou predávanou novinkou je doposiaľ najlepší monitor od Apple, ktorý má veľkosť 32″, ponúka 6K rozlíšenie a technológiu Retina. Základná cenovka je 5499 €, no monitor môže byť prekrytý špeciálnou matnou vrstvou s nano-textúrou, ktorá navýši cenovku o rovných 1000 €. Najväčším paradoxom je, že takýto monitor za takmer 6500 € môžeš čistiť iba pomocou špeciálnej leštiacej handričky, ktorú ti Apple pribalí do krabice, v tomto prípade našťastie zadarmo.

V prípade, že sa handrička poškodí, alebo stratí, budeš musieť na jej náhradu kontaktovať linku podpory Apple. Handričku jednoducho nikde nekúpiš a toto bude jediný spôsob, ako ju získať. Apple tiež v príručke uvádza, ako sa o monitor s nano-textúrou starať, rovnako ako sa starať aj o čistiacu handričku. Zaskočiť ťa však môže cena stojanu na monitor, ktorý vyjde na 1099 €.

Apple

Čo sa týka ceny príslušenstva, horšie na tom je už iba nový Mac Pro, ako informuje portál MacRumors, za počítačovú skriňu, ktorá sa oproti tej štandardnej líši iba v tom, že má na spodnej strane miesto nožičiek kolieska, zaplatíš o niekoľko stoviek eur viac. V Európe je to presne 480 €, čo je za štyri kolieska poriadne prehnaná cenovka. Toto vylepšenie má uľahčiť prípadné presúvanie nového produktu.

Apple

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú