Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v týchto dňoch spustil nový web, ktorý je optimalizovaný pre mobilné zariadenia. Web pre smartfóny má priniesť dostupnejšiu a zrozumiteľnejšiu formu dát na menších displejoch týchto zariadení, informuje SHMÚ na svojom webe.

Mobilný web je dostupný na URL adrese www.shmu.sk/m a rozdiely oproti klasickej desktopovej verzii webu sú badateľné na prvý pohľad. Jednotlivé podstránky sú zoradené v prehľadnom menu a rozdelené sú do troch blokov – počasie, voda a vzduch.

Pod týmito podstránkami nájdeš všetky dôležité kategórie, ako sú meteogramy, A-LEAF, radary a tiež aj webkamery, to všetko optimalizované pre smartfóny. V kategórií voda sa základných informácií nachádzajú aj informácie pre sucho v podzemných a povrchových vodách, pričom pri kvalite ovzdušia sa nachádza smogový varovný systém a aktuálne koncentrácie monitorovaných znečisťujúcich látok.

V spodnej časti domovskej stránky sa nachádza odkaz na otvorenie desktopovej verzie webu SHMÚ, ako aj odkaz na facebookový profil Slovenského hydrometeorologického úradu.

Zdroj: SHMÚ

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú