Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnes už kultový sitkom The IT Crowd oslavuje 15. výročie, keďže jeho pilotnej časti sa Briti v televízii Channel 4 dočkali 3. februára 2006.

Prvé časti geniálneho seriálu s Royom, Mossom a manažérkou Jen v hlavných úlohách patria rozhodne medzi to najlepšie, čo seriálová scéna spočiatku nového tisícročia ponúkla.

„Hello. IT. Have you tried turning it off and on again?“

Prím komickosti pozostával z mixu suchého anglického humoru, vyzdvihujúceho často kontroverzné témy a v tej dobe aktuálnych narážok na spoločnosť, obohatených o popkultúrnu a IT tematiku.

Seriál sa dočkal štyroch sérií, kedy každá z nich ponúkla šesť častí. Nebojíme sa povedať, že druhá polovica seriálu skĺzla od tradičného IT humoru a skôr ako na vypichovanie stereotypov hlavných postáv sa sústredila na vzťahy medzi nimi.

To seriálu podľa mnohých fanúšikov nesvedčilo, kedy horkosť z poslednej série nezachránil ani 45-minútový špeciál, vydaný po troch rokoch od finálnej epizódy. Úspech seriálu sa snažili zopakovať aj cezpoľné filmové štúdia hneď niekoľkokrát, no ani v jednom prípade sa im nepodarilo preraziť a spravidla skončili už pri úvodných častiach.

Nenechaj si ujsť
HBO Go prekvapilo ľudí: V tichosti pridalo slovenský dabing pre Harry Pottera a ďalšie filmy či seriály

Aktuálne je The IT Crowd pre Slovákov dostupný na Netflixe, kde však českú lokalizáciu budeš hľadať len márne. Zároveň sme zvedaví na ďalšiu americkú prerábku, ktorej pravdepodobnosť už v roku 2017 naznačil pôvodný mozog titulu Graham Linehan pre portál The Guardian.

Zdroje: The Guardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú