Populárna sci-fi snímka Alita: Bojový anjel z roku 2019 konečne dostane pokračovanie, o ktorom sa v Hollywoode hovorí už posledné roky. Práce na novom filme potvrdil režisér James Cameron, ktorý zároveň odhalil aj ďalšiu prekvapivú správu.

Pracuje sa hneď na niekoľkých filmoch

Cameron vznik nového filmu spomenul akoby medzi rečou v rozhovore pre Forbes, v ktorom vysvetlil, že jedným z dôvodov predaja jeho ranča je pracovná vyťaženosť na iných miestach. „Na Avatarovi pracujem vo Wellingtone a Los Angeles a na nových filmoch Alita: Bojový anjel budem pracovať v Austine,“ povedal slávny režisér.

Zdá sa teda, že Alita nedostane iba jeden, ale rovno niekoľko pokračovaní, ktorých vznik v predchádzajúcich mesiacoch naznačovali aj ďalšie správy. V apríli producent Jon Landau potvrdil prebiehajúce rozhovory medzi Jamesom Cameronom a Robertom Rodriguezom, ktorý prvý film režisérsky zastrešil.

TMDB

Cameron sa na sci-fi z roku 2019 podieľal ako producent a scenárista, ochotu vrátiť sa do svojich rolí v minulosti potvrdili aj hlavné herecké hviezdy.

Alita: Bojový anjel v kinách po premiére zaznamenal slušné prijatie, tržby však nedosiahli také hodnoty, aby bolo okamžite potvrdené pokračovanie. Filmové štúdio 20th Century Fox sa v tomto čase navyše pripravovalo na akvizíciu s Disney, po ktorej následne dostali prednosť iné projekty.

Štúdio Disney zatiaľ Alita: Bojový anjel 2 oficiálne nepotvrdilo, zatiaľ sa teda vôbec nevie, v akom štádiu sa vznikajúce pokračovanie nachádza. Vzhľadom na prebiehajúci štrajk scenáristov i hercov v Hollywoode však určite chvíľu potrvá, kým sa práce na filme rozbehnú naplno.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú