Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Šéf koncernu Volkswagen (VW) Herbert Diess má vypovedať pred Krajinským súdom v Duisburgu v procese, ktorého cieľom je odškodné pre majiteľov zmanipulovaných dieselových vozidiel. Predsedajúci sudca 13. civilnej komory nariadil osobnú prítomnosť Diessa v dvoch pojednávacích termínoch v utorok 10. septembra.

Diess má vypovedať ku skutkovej podstate prípadu. Podľa hovorcu súdu pôjde predovšetkým o jeho vyjadrenie pre televíznu stanicu ZDF z 18. júna 2019. „To, čo sme urobili, bol podvod,“ povedal Diess počas talkshow Markusa Lanza na tému manipulácií.

Podľa agentúry DPA je nepravdepodobné, že Diess sa v utorok osobne dostaví na súd. Hovorca VW poukázal iba na procesné pravidlá osobnej prítomnosti. Z príslušných paragrafov okrem iného vyplýva, že osoba môže vyslať svojho zástupcu, ktorý je schopný a splnomocnený vyjadriť sa ku skutkovej podstate situácie, podať potrebné vysvetlenia a uzavrieť dohodu o vyrovnaní. V oboch procesoch pred duisburským súdom ide o požiadavky na odškodné od dvoch majiteľov, ktorí požadujú od VW prevzatie ich vozidiel VW Golf.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú