Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zdá sa, že sankcie USA voči spoločnosti Huawei nemajú na svedomí len telefóny. Stali sa osudné aj pre inteligentný reproduktor, ktorý bol vyvíjaný v spolupráci čínskeho giganta s Googlom.

Ako informuje portál Gizmochina, telefóny spoločnosti Huawei neboli jediné zariadenia, ktoré utrpeli isté formy ujmy na základe sankcií USA voči čínskemu gigantovi. Ten musel kvôli spomínaným sankciám prerušiť svoje vzťahy s americkými spoločnosťami, čo sa stalo osudným viacerým sľubným projektom. Jedným z nich bola aj spolupráca s Googlom na vývoji inteligentného domáceho reproduktora.

Pred sankciami USA voči Huawei mali obe spoločnosti nadštandardný vzťah. Vyše roka spolu vyvíjali inteligentný domáci reproduktor, ktorý mal byť prepojený s Google asistentom. Očakávalo sa, že tento produkt bude predstavený na konferencii IFA v Berlíne, ktorá sa bude konať v septembri.

Produkt sa mal predávať aj v USA, no po zavedení sankcií sa spolupráca prerušila a doposiaľ nebola plne obnovená. Za obeť dokonca padla aj kompatibilita smartfónov Huawei s Android Auto.

Zdroj: Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú