Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vývoj situácie na trhu so smartfónmi nie je pre viacerých výrobcov ideálny a mnohí v prípade európskeho trhu zaznamenali výrazný pokles predaja. Jednej spoločnosti sa však darilo viac ako inokedy. Kórejský Samsung predal v 2. kvartáli tohto roka v EÚ o 20 % viac smartfónov ako vlani, za čo môžu aj reštrikcie USA voči Huawei, informuje Android Authority.

Podľa prieskumu spoločnosti Canalys predal tento kórejský výrobca v Európe o 3 milióny kusov smartfónov viac ako za rovnaké obdobie v roku 2018. Vďaka celkovým predajom, ktoré činili 18,3 miliónov predaných smartfónov, si tak získal prvenstvo a predbehol aj čínsky Huawei. Tomu sa počas 2. kvartálu 2019 nedarilo tak ako pred rokom a v EÚ predal o 1,6 miliónov smartfónov menej. Rovnako tak poklesli aj predaje iPhonov, a to o celých 17 %, informuje Gizmochina.

Ďalšou spoločnosťou, ktorá zaznamenala výrazný rast, je Xiaomi. Tento čínsky gigant totiž zvýšil predaje na európskom trhu o skvelých 48 % a predal o 1,4 miliónov smartfónov viac ako v 2. kvartáli minulého roku. Pozíciu lídra si však uchmatol Samsung, ktorému k tomuto úspechu pomohla aj kritická situácia spoločnosti Huawei a jej problémy so Spojenými štátmi.

Zdroj: Android Authority, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú