Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kórejský Samsung tento týždeň potvrdil nečakané správy o problémoch týkajúcich sa jeho prémiových smartfónov z rady Galaxy Note a Galaxy S. Celkovo bolo objavených 21 chýb, pričom niektoré z nich sú označené za závažné a môžu mať dočinenia so zneužitím IMEI čísla telefónu. Samsung začal sprístupňovať aktualizáciu, ktorá obsahuje záplaty od Googlu, no chyby majú celkovo postihovať desiatky miliónov jeho smartfónov, informuje Forbes.

Bezpečnostné problémy postihujú modely Galaxy S8, S9, S10, S10e, S10 Plus, S10 5G, Note 9, ale aj nový Galaxy Note 10 a Note 10 Plus. Z množstva chýb sa až 17 týka problémov s používateľským prostredím One UI a 4 sú obsiahnuté priamo v operačnom systéme Android. Google preto od 8. októbra ponúka aktualizáciu, kde tieto problémy napravil.

Zobraziť celú galériu (0)
Dávid Igaz / FonTech

Update by mal byť už dostupný aj pre niektoré vlajkové lode Samsungu. Spoločnosť však o problémoch neposkytla bližšie detaily, no chyba označená ako SVE-2019-15435 môže súvisieť so zneužitím IMEI čísla, informuje na svojej stránke. V každom prípade je vhodné aktualizovať svoj smartfón a hoci sa môže zdať, že problémy útočníci tak skoro nezneužijú, nesú so sebou veľké riziko.

Zdroj: Forbes, Samsung

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú