Hoci už Google vydal nový Android 10 oficiálne 10. septembra, len máloktoré smartfóny sa týmto najnovším systémom môžu pochváliť. Dostupnosť aktualizácie totiž z veľkej miery závisí aj od samotných výrobcov, no Samsung chce byť medzi prvými, ktorí prinesú novú verziu do svojich modelov. Už do konca mesiaca sa nový Android 10 s 2. iteráciou One UI môže dostať v beta testovaní do nového Galaxy S10 a Note 10, informuje Android Police.

Svoje beta testovanie novej verzie Androidu spustil aj Huawei, no čoskoro ho chce nasledovať Samsung. Po spustení beta testov v domácej Kórei a potom aj v Spojených štátoch sa tento program otvorí aj pre beta testerov v Európe. Spoločnosť sa s testovaním a vydaním finálnej verzie Androidu 9 a One UI poponáhľala aj v minulom roku.

Tentokrát sa posledného Androidu 10 s One IU 2.0 dočkajú používatelia jej vlajkových lodí ešte o čosi skôr. Beta testovanie má byť spustené prednostne pre tohtoročné prémiové modely, no výrobca zatiaľ presný dátum neprezradil ani v oficiálnom oznámení. Stať sa tak však môže už o pár dní či týždňov.

Zdroj: Samsung, Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú