Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Uznávaný leaker Ice Universe na Twitteri potvrdil predchádzajúce dohady, že spoločnosť Samsung pracuje na vývoji 600 MPx snímača kamery. Takýto snímač by priniesol vyššie rozlíšenie, ako má ľudské oko, informoval portál PhoneArena.

Hovorí sa, že ľudské oko má rozlíšenie 576 MPx, no Samsung chce do smartfónov natlačiť ešte detailnejšie senzory, ktoré budú dosahovať rozlíšenie až 600 MPx. Práce na vývoji potvrdzuje príspevok z Twitteru, ktorý odhaľuje aj niekoľko technických parametrov.

Pri snímači s 0.8 µm pixelmi a veľkosťou 1/0.57″ prekryje 600 MPx senzor 12 % plochy bežného smartfónu. Tento údaj nie je až taký hrozný, no horšie by to bolo s prípadnou hrúbkou. Ak sa senzor použije na 8,3 mm hrubom Samsungu Galaxy Note 20, kamera bude vyčnievať o ďalších 22 mm.

Ako informuje GizChina, napriek tomu, že Samsung už na tomto extrémnom senzore pracuje, s najväčšou pravdepodobnosťou ho ešte tak skoro neuvidíme. Po 108 MPx snímači, ktorý je aktuálne vlajkovou loďou Samsungu, by mali podľa odborníkov prísť senzory s rozlíšením okolo 150 až 250 MPx.

Vyššie rozlíšenie ale nemusí výlučne zabezpečiť o toľko vyššiu kvalitu fotiek. Pomôcť by však malo pri možnosti priblíženia počas natáčania 4K, respektíve 8K videa, ktoré pri použití 600 MPx snímača predstavuje pre používateľa veľmi pohodlný a kvalitný štandard.

Zdroj: PhoneArena, GizChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú