Prednedávnom vyšli najavo skutočnosti, ktoré odhalili závažnú bezpečnostnú chybu v nových modeloch Galaxy S10 a Galaxy Note 10, ktoré mohol za určitých podmienok odomknúť odtlačkom prsta ktokoľvek. Mnohé banky tak promptne na problém reagovali zákazom využitia snímača odtlačkov prstov v ich aplikáciách. Samsung však túto vážnu chybu napravil v novej aktualizácii, ktorá už prichádza na oba problémové modely, informuje Reuters.

Problém s rozpoznávaním odtlačkov prstov v prémiových Samsungoch objavila náhodne žena z Británie, ktorá chcela displej svojho smartfónu ochrániť lacnejšou ochranou predného skla. Neskôr však zistila, že snímač rozozná nielen naskenovaný odtlačok prsta, ale aj ten, ktorý v skutočnosti rozoznať nemal. Problém pritom pretrvával aj na totožnom modeli jej príbuzného.

Zobraziť celú galériu (0)
Dávid Igaz / FonTech

Samsung obratom reagoval a zákazníkom prisľúbil softvérovú aktualizáciu, ktorá chybu vyrieši. Spoločnosť bude používateľom týchto smartfónov rozosielať aj notifikácie o dostupnosti nového updatu, informuje PhoneArena. Každý majiteľ modelu Galaxy S10 a Galaxy Note 10 tak čoskoro dostane softvérovú aktualizáciu, ktorá im už umožní využívať vstavaný snímač odtlačkov prstov v displeji bez podobných bezpečnostných problémov.

Zdroj: Reuters, PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú