Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Niektorí majitelia smartfónov od Samsungu po celom svete dostali nečakanú notifikáciu s číslom „1“. Samsung sa k celej situácii okamžite vyjadril, jednalo sa iba o interný test, ktorý však prenikol až na zariadenia samotných používateľov, píše Engadget.

Používatelia po celom svete si našli v uplynulých dňoch nové oznámenie s názvom „Find My Mobile“, ktoré bolo doplnené o číslicu „1“. Po kliknutí na túto notifikáciu sa však nevykonala žiadna akcia, no niektorí používatelia tvrdia, že zaznamenali prudký nárast spotreby batérie po tom, čo sa im toto oznámenie objavilo v telefóne.

Ako informuje portál TheVerge, oznámenie bolo rozposlané spoločnosťou Samsung omylom. Notifikácia je súčasťou interného testu spoločnosti, ktorý z nejakých príčin prenikol až na verejné zariadenia. Samsung prostredníctvom účtu Samsung Help UK informoval, že táto notifikácia nemá žiadny dopad na zariadenia.

Množstvo majiteľov zariadení Samsung, ktorí dostali toto bizarné upozornenie, sa totižto obávalo, že ich smartfón bol hacknutý. Funkcia „Find My Mobile“ slúži na vzdialenú lokalizáciu smartfónu.

Zdroj: Engadget, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú