Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Austrálska komisia pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľov (ACCC) žaluje kórejský Samsung za zavádzanie zákazníkov kvôli nesprávnemu interpretovaniu odolnosti voči vode pri niektorých smartfónoch, informuje The Verge. Samsung sa kvôli tejto vlastnosti svojich smartfónov ocitá pred súdom, pretože reklamy zákazníkom nesprávne vysvetľovali vodeodolnosť týchto zariadení.

Odolnosť voči vode a prachu nie je dnes medzi smartfónmi žiadnou nezvyčajnou vlastnosťou a mnohí výrobcovia ponúkajú zákazníkom modely s certifikáciou IPxx. Vo väčšine prípadov ide o IP68, čo má zaručiť, že smartfón bude fungovať aj vo vode do hĺbky 1,5 metra po dobu 30 minút. Podľa komisie v Austrálii však reklamy Samsungu nepoukázali na fakt, že táto certifikácia nepokrýva všetky druhy vodného prostredia.

Zobraziť celú galériu (0)
Dávid Igaz / FonTech

Zákazníci tak mohli nadobudnúť mylné predstavy, že ich Galaxy smartfón s certifikáciou IP68 môžu použiť aj v bazénoch či mori, pričom nebude ovplyvnená ich životnosť.

Samotný Samsung ale tvrdí, že jeho nový model Galaxy S10 nie je vhodný pre používanie na pláži. Výrobca si však podľa vyjadrení pre Reuters stojí za svojim marketingom a voči obvineniu sa plánuje odvolať.

Zdroj: The Verge, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú