Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktuálne sa situácia ohľadom rýchlosti vydávania aktualizácií výrazne zlepšuje, tvrdí bezpečnostná spoločnosť SRLabs, ktorá analyzovala stav vydávaných aplikácií firmvérov pomocou svojej vlastnej aplikácie SnoopSnitch a analýzou ďalších firmvérov.

Spoločnosť celkovo otestovala približne 10-tisíc aktualizácii z roku 2018 a približne 7000 z roku 2019. O podobnej analýze sme ťa informovali aj v minulom roku.

Analýza sa zameriavala predovšetkým na oneskorenie vydávania aktualizácií oproti oficiálnemu termínu, kedy sú zverejnené informácie o zraniteľnostiach spoločnosťou Google. Taktiež sa zisťovala kvalita aktualizácií, respektíve vynechávanie záplat. Ukázalo sa, že v minulom roku bolo až 90 % aktualizácií vydaných do 38 dní, pričom v roku 2018 to bolo až do 44 dní.

Spoločnosť sa pozrela aj na konkrétnych výrobcov. Vydávanie aktualizácií je rôzne, pričom spoločnosť vychádzala z mediánu za celé sledované obdobie, teda za rok 2018 a 2019. Z výsledkov vyplýva, že najrýchlejšie bezpečnostné aktualizácie dodáva Google, Nokia a Sony.

Za nimi nasledujú Huawei s oneskorením 6 dní, LG s oneskorením 12 dní, Samsung so 14 dňami a Motorola či ZTE s 15-dňovým meškaním. Najhoršie na tom je Xiaomi, ktoré zvykne meškať priemerne až 31 dní.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú