Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla zverejnila netradičné štatistiky, ktoré ukazujú narastajúce využitie staníc Supercharger po celom svete. Tesla informovala na svojom oficiálnom účte na Twitteri, že za minulý mesiac dodali jej nabíjačky Supercharger 72 GWh energie a zaznamenali 2 milióny relácií.

Tieto štatistiky sú tak dôkazom toho, že využitie rýchlych nabíjacích staníc Tesly neustále rastie. V porovnaní s rokom 2014, teda zhruba 2 roky po predstavení nabíjačky Supercharger, dodali stanice elektromobilom podľa portálu Electrek len 10 GWh energie, no o 5 rokov neskôr je toto množstvo viac ako 7-násobne väčšie a Tesla ho prirovnáva k napájaniu Írska na 1 celý deň či Havaja na 3 dni.

Zobraziť celú galériu (0)
News Coulomb/YouTube

Aj táto neoddeliteľná súčasť sveta elektrických áut sa tak stáva samostatným biznisom, ktorý čakajú ešte ďalšie novinky. Jednou z najhlavnejších je aj spustenie prevádzky staníc Supercharger V3, ktoré poskytnú Teslám rýchlejšie nabíjanie a už za 7 minút nabíjania dokážu dodať energiu batériám na dojazd až 160 km, informoval Electrek. Sieť momentálne tvorí až 1 617 nabíjacích staníc. 

Zdroj: Electrek, Tesla/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú