Ruskí vojaci zrejme už vyčerpali svoje zásoby iránskych dronov, uviedlo britské ministerstvo obrany v sobotu v každodennom aktuálnom hodnotení vojny na Ukrajine, založenom na spravodajských informáciách. Citovala z neho tlačová agentúra DPA.

Minutie zásob je pravdepodobné, pretože približne od 15. februára sa neobjavili správy o použití jednorazových dronov pri útokoch na Ukrajine, napísalo britské ministerstvo na Twitteri.

Na rozdiel od toho ukrajinská armáda v období od konca januára do začiatku februára zostrelila najmenej 24 dronov Šáhid iránskej výroby.

Rusko sa pravdepodobne snaží doplniť zásoby (dronov),“ uviedlo britské ministerstvo. „Aj keď tieto zbrane nemajú dobré výsledky v ničení naplánovaných cieľov, Rusko ich zrejme pokladá za užitočnú návnadu, ktorá dokáže odvrátiť pozornosť ukrajinských síl protivzdušnej obrany od účinnejších ruských raketových útokov,“ vysvetlili Briti.

Britské ministerstvo obrany zverejňuje každodenné aktuálne správy o vývoji vojny na Ukrajine od samotného začiatku. Je to spôsob, ako britská vláda bojuje proti ruskej rétorike, píše DPA.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú