Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ruský spisovateľ a žurnalista Dmitry Glukhovsky, ktorý sa preslávil predovšetkým svojou apokalyptickou knižnou sériou Metro, sa ocitol na listine hľadaných osôb v Rusku, informuje WCC Tech.

Informáciu o vydanom zatykači potvrdil sám 42-ročný spisovateľ v správe svojim sledovateľom na Telegrame.

„Som obvinený z diskreditácie Ozbrojených síl Ruskej federácie za príspevok na Instagrame. Článok 207.3, časť 2. Ako priťažujúce okolnosti – obvinenie prezidenta Ruskej federácie z rozpútania vojny s Ukrajinou. Som pripravený zopakovať všetko, čo sa tam hovorí: „Zastavte vojnu! Priznajte, že toto je vojna proti celému národu a zastavte ju!“

4A Games

Dlhoročný kritik Putinovho režimu

Napätý vzťah medzi Glukhovskym a Kremľom nie je žiadnou novinkou. Spisovateľ už roky patrí k tvrdým kritikom Putina a jeho politického systému, svoje názory pravidelne zdieľa aj na sociálnych sieťach.

Po invázii ruských síl na Ukrajinu sa kritika zo strany Glukhovskeho ešte vystupňovala. Spisovateľ vojenský akt opakovane odsúdil, rovnako ako odsúdil nezmyselné straty životov ruských vojakov či vraždy ukrajinských civilistov.

V jednom zo svojich príspevkov napríklad napísal, že politický systém Ruska tvoria zlodejskí hlupáci, ktorí vykonávajú príkazy pokryteckého starého muža s krízou osobnosti.

Glukhovsky sa už dlhodobo zdržiava mimo ruského územia, známy je predovšetkým vďaka svojej knižnej sérii Metro, na ktorej je postavená aj rovnomenná herná séria od štúdia 4A Games.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú