Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bezdrôtové nabíjanie sa tlačí do popredia a niektorí výrobcovia dokonca uvažujú o tom, že klasický konektor na nabíjanie úplne zo svojich zariadení odstránia. Xiaomi však aktuálne predstavilo revolúciu v bezdrôtovom nabíjaní, ide o novú technológiu „Xiaomi Air Charge“, o novinke píše The Verge.

Bezdrôtové nabíjanie, pokiaľ nejde o podobný magnetický princíp, akým je MagSafe od Apple, má jednu nevýhodu – smartfón musí byť položený na nabíjacej podložke. Prakticky sa s ním tak nedá hýbať ako v prípade použitia klasického kábla, kde používateľa limituje len jeho dĺžka.

Xiaomi ale prichádza s technológiou Xiaomi Air Charge a ako už názov napovedá, jedná sa o plnohodnotné nabíjanie vzduchom. GSMarena uvádza, že technológia dokáže nabíjať viacero zariadení naraz výkonom 5W, pričom podľa Xiaomi má trnasmiter dosah až niekoľko metrov a nerobia mu problém ani fyzické prekážky v ceste, ako napríklad stolík či gauč.

Počas takéhoto nabíjania je možné smartfón plnohodnotne používať, avšak hardvérová výbava smartfónu je pri tejto technológií úplne iná, než pri bežných Qi nabíjačkách. Nabíjané zariadenie disponuje až 14 anténami na príjem rádiových vĺn, ktoré následne menič prevádza na energiu, píše Xiaomi vo svojom blogu.

YouTube/Mr. Azeem

Aj samotný transmiter je vcelku mohutné zariadenie, čo môžeš vidieť na priložených fotografiách a videu. V budúcnosti plánuje Xiaomi takýmto spôsobom napájať všetku svoju malú domácu techniku, ako napríklad stolové lampy, reproduktory, inteligentné hodinky či iné smart zariadenia. Dostupnosť pre širokú verejnosť zatiaľ čínsky výrobca neohlásil.

Zdroj: TheVerge, GSMarena, Xiaomi

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú