Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenskí experti na kybernetickú bezpečnosť patria medzi svetovú špičku. Vyplýva to z výsledkov augustovej svetovej konferencie DEFCON 2021, na ktorej sa Slováci umiestnili v top desiatke. Informovala o tom spoločnosť Binary Confidence.

Slovenský tím vo finále súťaže obsadil 6. miesto z viac než 500 súťažiacich v 70 tímoch z celého sveta. Ako dodala spoločnosť, v simulovanej bojovej hre pre obranné tímy OpenSOC, počas ktorej obranné tímy analyzovali logy a odhaľovali útoky, sa slovenský tím v kvalifikácii umiestnil na 2. mieste.

Predbehol ho len BlackBerry, známy aj odhalením skupiny Bahamut. Išlo o veľkú kauzu z roku 2020, kedy táto skupina napríklad prevzala doménu spravodajského servera a začala na ňom publikovať vlastný obsah podpísaný menami a s fotografiami skutočných novinárov,“ podotkla spoločnosť.

DEFCON je undergroundová hekerská konferencia, ktorá sa koná každý rok v Las Vegas. Jej prvý ročník sa datuje do roku 1992, posledné dva ročníky sa uskutočnili pre pandémiu nového koronavírusu iba online. Konferencia zvyčajne pozostáva z viacerých súťaží.

Spoločnosť Binary Confidence organizuje podobné zmeranie síl expertov aj v slovenskom prostredí. Tento rok v októbri sa uskutoční 5. ročník slovenskej súťaže.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú