Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktuálna situácia súvisiaca s pandémiou koronavírusu nemusí na všetky trhy vplývať výhradne negatívne. Podľa štatistiky spoločnosti Canalys šli predaje počítačov v 3. kvartáli 2020 rapídne hore.

Tento nárast pripisuje analytická spoločnosť Canalys práve aktuálnej situácii. Po slabšom prvom a druhom štvrťroku v predajoch počítačov zaznamenali v treťom kvartáli obrovský medziročný nárast až 12,7 %, s celkovým počtom 79,2 milióna predaných zariadení v globálnom merítku.

Jedná sa o najvyšší medziročný nárast za posledných 10 rokov. Najpočetnejšie zastúpenie v predajoch zaznamenali notebooky a mobilné pracovné stanice, ktorých sa v treťom kvartáli predalo takmer 64 miliónov, čo predstavuje nárast o 28,3 %. Desktopové počítače naopak v predajoch medziročne klesli až o 26 %.

Canalys

Najväčšie zastúpenie spomedzi výrobcov má v 3. kvartáli spoločnosť Lenovo (24,3 % podiel), nasleduje HP (23,6 %), Dell (15,1 %) a až na štvrtom mieste sa umiestnilo Apple s 8,1 % trhovým podielom.

Dôvod, prečo sa predajom počítačov aktuálne tak darí je veľmi prostý. Druhá vlna pandémie opäť núti množstvo ľudí a študentov pracovať a vzdelávať sa z domova práve cez svoj osobný počítač.

Zdroj: Canalys

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú