Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prvá generácia hodiniek Apple Watch prišla na trh ešte v roku 2015, no jej vypusteniu do sveta predchádzalo niekoľko rokov vývoja a testovania. Testovacie zariadenia mali rôzne podoby a jedno z nich sa teraz objavilo vo videu na kanáli Apple Demo. Na túto zaujímavosť upozornil portál TheVerge.

Predprodukčná verzia hodiniek Apple Watch, ktorá sa objavila vo videu, vyzerá naozaj zvláštne. Hodinky sú totiž zabalené do veľkého čierneho krytu, ktorý ich mal v čase testovania chrániť pred tým, aby niektorý z testerov neodhalil dizajn ešte pred oficiálnym predstavením.

Na ich ovládanie slúži dvojica bočných tlačidiel a veľké tlačidlo na prednej strane, dobre známu „korunku“ tu ešte nevidíme. Zaujímavý pohľad však nastáva pri spustení hodiniek, kde beží operačný systém s označením pre-watchOS 1.0, ktorý bol predchodcom aktuálne využívaného WatchOS, informuje 9to5mac.

Aj v menu hodiniek sa nachádza niekoľko zaujímavých aplikácií, ktoré boli dostupné len vývojárom a testerom. Nájdeme tu napríklad aplikáciu „Lisa Tester“, ktorá obsahuje ďalšie demo aplikácie potrebné na testovanie. Je veľkou vzácnosťou, že sa takýto kus techniky objaví v rukách verejnosti, podobné produkty totiž väčšinou končia späť u materských spoločností, ktoré sa postarajú o ich likvidáciu.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú