Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najlacnejší telefón pod značkou Redmi dostáva v domácej Číne aktualizáciu na Android 10. So správou prišiel portál GizChina.

Lacný smartfón čínskej spoločnosti Redmi prišiel na trh pred rokom a v tom čase zariadenie bežalo na verzii Android 9 s nadstavbou MIUI 10. Prekvapením je, že aj niekoľko drahších a lepšie vybavených smartfónov z rovnakej generácie zatiaľ stále nedostalo aktualizáciu na novší Android 10.

Xiaomi

Aktualizáciu na Android 10 zatiaľ nedostala ani generácia smartfónov Redmi 8 okrem jediného zariadenia z tejto rodiny, ktorým je model Redmi Note 8 Pro. Najnovšia verzia Androidu tiež chýba aj zariadeniu Xiaomi Mi A3, ktoré je súčasťou programu Android One, vďaka čomu by malo dostávať aktualizácie medzi prvými počas doby dvoch rokov od spustenia predaja.

Ako informuje portál GSMarena, aktualizácia pre Redmi 7A zaberá 1,7 GB a okrem nového Androidu a novej verzie nadstavby prináša aj bezpečnostnú záplatu z mája 2020. O aktualizácii pre medzinárodnú verziu smartfónu Redmi 7A zatiaľ Xiaomi mlčí, no predpokladáme, že tá bude nasledovať v najbližších týždňoch.

Zdroj: GizChina, GSMarena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú