Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecká značka Braun sa po dlhej absencii vracia na trh audio techniky. Za návratom na berlínskom veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA stojí britská spoločnosť Pure, ktorá získala licenciu na značku Braun a prevzala aj jej dizajn.

Na veľtrhu predstavila tri bezdrôtové reproduktory, ktorých predlohou sa stala séria reproduktorov Braun Audio LE z roku 1959 vytvorených známym dizajnérom Dieterom Ramsom. Ich výroba sa zastavila v roku 1990.

Tri nové reproduktory sú v hliníkovom puzdre a Pure chce nimi priamo konkurovať značkám Sonos a Bose. Pure vyvinul zvukovú technológiu, pri sieťovom pripojení stavil na systémy Apple AirPlay 2 a Google Chromecast, ktoré umožnia prepojiť reproduktor so smartfónom alebo tabletom.

Spoločnosť Braun vznikla v roku 1921 a po 2. svetovej vojne bola známa najmä svojím minimalistickým štýlom a funkčným dizajnom. Braun je považovaný za pioniera priemyselného dizajnu. V roku 1967 ho kúpil koncern Gillette a v roku 2005 ho prevzal Procter & Gamble. Braun v súčasnosti vyrába predovšetkým prístroje pre telesnú hygienu a kuchynské spotrebiče.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú