Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kríza pripravila o prácu množstvo ľudí, ktorí sú aj v zámorí odkázaní na podporu štátu. V New Jersey sa množstvo žiadostí zvýšilo natoľko, že tamojšia výpočtová technika ich už nestíha spracovať. Štát hľadá programátorov, ktorí ovládajú jazyk COBOL a mohli úradom pomôcť s aktuálnym obrovským náporom. Počet žiadostí totiž vzrástol až o 1600 %, informuje The Register.

Počas aktuálnej krízy úrady v New Jersey zrejme začínajú ľutovať, že svoj 40-ročný systém výpočtovej techniky nevylepšili, kým mohli. V praxi tam totiž funguje dekády starý mainframe systém určený na spracovanie množstva dát. Avšak, podmienky sa od polovice minulého storočia zásadne zmenili. Systém na spracovanie žiadosti pre nezamestnaných je zahltený obrovským množstvom dát, no úradom môžu pomôcť programátori, ktorí ovládajú COBOL (Common Business Oriented Language).

Screenshot/COBOLnotCOBALT/YouTube

Problémom však je, že ide o takmer „mŕtvy“ programovací jazyk, ktorý dnešná generácia programátorov takmer nepozná.

Aj tí, ktorí si ho ešte pamätajú, si však pýtajú poriadne mastnú odmenu a za hodinu práce požadujú aj 85 dolárov, informuje Tom’s Hardware. Takýchto programátorov pritom hľadá aj Connecticut, no nájsť ich bude zrejme poriadne náročné.

Zdroj: The Register, Tom’s Hardware

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú