Možno aj ty patríš medzi ľudí, ktorí si pamätajú internet na Slovensku začiatkom 21. storočia. Ak sa len trochu pozrieš do minulosti, určite ti napadnú rôzne online hry či komunikačné aplikácie.

V tom čase totiž neexistoval Instagram a Facebook prišiel oveľa neskôr. Jednou z najobľúbenejších aplikácii bolo dnes už legendárne ICQ. To ale presne o mesiac oficiálne končí, píše portál PCGamer.

Softonic

V dobe, kedy ICQ nemalo takmer žiadnu konkurenciu, bola aplikácia obľúbená medzi desiatkami miliónov ľudí po celom svete. Tento komunikačný program bol v roku 1996 vytvorený štyrmi izraelskými študentmi a už o dva roky neskôr firmu predali za 287 miliónov dolárov americkému telekomunikačnému gigantovi America Online.

V tom čase bolo ICQ obľúbené nielen pre jeho príjemné používateľské prostredie, ale aj pre množstvo hier, ktoré si mohol hrať s tvojim priateľom na diaľku.

Neskôr však prišiel na trh dnes už fenomén s názvom Facebook spolu s ďalšími aplikáciami ako je Instagram, WhatsApp či Snapchat. Proti nim už ICQ nemal moc šancu konkurovať.

Dňa 26. júna tak príde oficiálny koniec tejto legendárnej aplikácie, ktorú definitívne vypnú a prestane byť dostupná.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú