Netflix už čoskoro ponúkne širšiemu publiku možnosť ponoriť sa do sveta exorcizmu a temných záhad. Do knižnice streamovacieho giganta totiž mieri film Pápežov exorcista z roku 2023, ktorý sa sústredí na boj kňaza Gabriela Amortha s temnými silami a jeho odhodlanie ochrániť ľudstvo pred nadprirodzenými hrozbami.

Okrem toho, že snímka je inšpirovaná skutočnými udalosťami a príbehom Amortha, uznávaného rímskeho vyháňača diablov, má film vo svojej hlavnej úlohe tvár oscarového herca Russella Crowea. Autorom snímky je Julius Avery, ktorý sa výraznejšie presadil so svojím originálnym vojnovým zombie hororom Overlord či superhrdinským filmom Samaritan v hlavnej úlohe so Sylvestrom Stallonem.

Film Pápežov exorcista dokázal aj napriek vlažnému prijatiu publika zaznamenať minulý rok v kinách pomerne slušný komerčný úspech, keď z rozpočtu približne 18 miliónov dolárov vydoloval po celom svete viac ako 76 miliónov dolárov.

V minulosti v hororovom žánri vzniklo viacero titulov na tému exorcizmus, aj preto boli jeho čísla veľkým prekvapením. Film sa stal medzi fanúšikmi obľúbeným aj vďaka kvalitnej vizuálnej stránke či výkonu tradične skvelého Russella Crowea. Pre divákov, ktorí obľubujú horory inšpirované reálnymi príbehmi a majú účet na Netflixe by tak Pápežov exorcista mal byť povinnou zastávkou.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú