Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenská technická univerzita (STU) sa už druhýkrát dostala medzi tisíc najlepších univerzít. Spolu s Univerzitou Komenského sa nachádza v deviatej stovke najnovšieho vydania prestížneho rebríčka Shanghai Ranking ARWU (2021 Academic Ranking of World Universities). Zároveň sú jedinými slovenskými univerzitami, ktoré sa v tomto rebríčku umiestnili. Uvádza to na svojej stránke STU.

„Umiestnenie Slovenskej technickej univerzity v jednom z najprestížnejších svetových rebríčkov ma teší i zaväzuje. Teší preto, že aj napriek náročným podmienkam STU potvrdila svoju kvalitu, a zaväzuje v tom, aby sme ju udržali a pracovali na jej ďalšom zvyšovaní,“ vyjadril sa k umiestneniu rektor STU Oliver Moravčík.

V rebríčeku Shanghai Ranking ARWU býva Slovensko zastúpené od roku 2017. STU sa v ňom umiestnila v roku 2018, a to na rovnakej úrovni ako v tom aktuálnom. ARWU hodnotí svetové univerzity na základe šiestich objektívnych ukazovateľov, medzi inými aj počtu absolventov a zamestnancov, ktorí získali Nobelove ceny či počtu článkov publikovaných v časopisoch Nature a Science. ARWU každý rok zverejní 1 000 najlepších univerzít, z viac než 1 800 hodnotených.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú