Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Remake prvého dielu legendárnej Mafie je tu už niekoľko týždňov. V prostredí hry si hráči môžu všimnúť netradičnú americkú vlajku s menším počtom hviezd, ako má teraz. Vlajka v Mafia: Definitive Edition obsahuje 48 hviezd. Z historického hľadiska ide o správny údaj, no prečo je tomu tak?

Už v rokoch 1912 až 1959 používali Spojené štáty americké vlajku, ktorá obsahovala 48 hviezd. Ďalšie hviezdy boli pridané neskôr a dnes má vlajka USA celkovo 50 hviezd, ktoré reprezentujú 50 amerických štátov. Začiatkom roka 1912 sa ale objavila aj raritná verzia vlajky, ktorá mala len 47 hviezd.

Nebola ale oficiálna. Vzácna americká vlajka obsahovala krátko tento počet hviezd kvôli pridaniu Nového Mexika medzi americké štáty v januári 1912, avšak príliš dlho nevydržala.

Už vo februári 1912 sa k štátom pridala aj Arizona a celkový počet hviezd tak stúpol na 48, informoval Jeff Briggman na svojom webe. Verzia so 47 hviezdami tak bola platná len približne 1 mesiac. Nenájdeme ju ani v definitívnej edícii prepracovanej Mafie a miesto nej tvorcovia do hry pridali 48-hviezdičkovú vlajku.

Zdroj: Jeff Briggman, Mafia Game

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú