Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hodinky Apple Watch sú nabité technológiami a aj preto dokážu pri správnom používaní častokrát pomáhať či dokonca zachraňovať ľudské životy. Správa potravín a liečiv (FDA) nedávno schválila novú aplikáciu s názvom Nightware, ktorá bude spolu s hodinkami Apple Watch pomáhať ľuďom s posttraumatickou stresovou poruchou, informoval portál PhoneArena.

Posttraumatická stresová porucha môže u niektorých ľudí vyvolávať počas spánku nepríjemné nočné mory a nová aplikácia Nightware v kombinácii s hodinkami Apple Watch by zlým snom mala pomôcť zabrániť. Hodinky dokážu monitorovať spánok a zozbierané údaje sa následne cez aplikáciu Nightware odošlú na server, kde sa analyzujú.

Ak sa vyskytnú rozdiely v správaní človeka počas spánku oproti bežným hodnotám, kedy je spánok pokojný, hodinky začnú vibrovať, aby nočnú moru prerušili. Človeka by však toto vibrovanie nemalo zobudiť, informuje portál Engadget.

Používanie aplikácie je však viazané na lekársky predpis. FDA upozorňuje, že sa nejedná o samostatnú liečebnú metódu, ale môže sa využívať popri liečbe klasickými liekmi. Do akej miery nová metóda funguje, zatiaľ úplne jasné nie je, no štúdie preukázali u ľudí postihnutých touto chorobou lepšiu kvalitu spánku počas využívania aplikácie Nightware.

Zdroj: PhoneArena, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú