Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prvú komerčnú misiu Crew-1 bude na jar tohto roka nasledovať ďalšia misia so 4 astronautmi na palube. NASA oficiálne prezradila, kedy sa môže druhá komerčná misia Crew-2 začať a kedy pristane posádka z misie Crew-1 na Zemi.

Hoci sa sprvu hovorilo o tom, že druhá komerčná misia môže započať už v marci 2021, podľa najnovších informácií z NASA nezačne skôr ako 20. apríla. Zároveň pôjde o prvú komerčnú misiu, v ktorej poletia aj dvaja astronauti z partnerských vesmírnych agentúr.

Okrem Shanea Kimbrougha a Megan McArthurovej (manželka Roberta Luis Behnkena, ktorý letel v misii Demo-2) tak bude na palube aj astronaut Akihiko Hoshide z JAXA a Thomas Pesquet z ESA.

Zobraziť celú galériu (0)
Posádka astronautov z misie Crew-2. Zľava astronaut Thomas Pesquet (ESA), astronautka Megan McArthur a astronaut Shane Kimbrough (NASA) a Akihiko Hoshide (JAXA). Zdroj: SpaceX

Návrat astronautov z aktuálne prebiehajúcej misie Crew-1 sa potom očakáva koncom apríla alebo začiatkom mája. Posádka misie Crew-2 zotrvá na ISS až do jesene tohto roka. NASA a SpaceX sa však už teraz začali pripravovať aj na tretiu komerčnú misiu Crew-3, ktorá sa začne na jeseň.

Agentúra vybrala aj trojicu astronautov, ktorí na vesmírnu stanicu poletia. Posádku v tejto pripravovanej misii bude tvoriť Raja Chari a Tom Marshburn z NASA, spolu s Matthiasom Maurerom z ESA.

Zdroj: NASA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú