Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová generácia inteligentných hodiniek Apple Watch 6 a Apple Watch SE je na svete a kalifornská  spoločnosť sa rozhodla šetriť planétu tým, že k  hodinkám ďalej nebude baliť nabíjací adaptér. Teda aspoň k „lacnejším“ verziám. Na tému poukázal The Verge.

Technologickí giganti už dlhšie uvažujú, že do balení nových smartfónov a nositeľnej techniky nebudú pridávať nabíjacie adaptéry. Tie už totiž majú používatelia doma zo svojich starších zariadení a je teda zbytočné dodávať ich ku každému novému kusu. Smerovanie tohto kroku je jednoduché, podstatne sa ma znížiť produkcia elektronického odpadu.

Balenie Apple Watch Series 6 Hermès s nabíjacím adaptérom. Zdroj: Apple

Apple už túto metódu započal a nové hodinky Apple Watch už vo svojom balení skutočne nemajú nabíjací adaptér. To však nie je úplne pravda. Všetko závisí od toho, akú verziu hodiniek si používateľ kúpi.

Prémiovejšie a podstatne drahšie modely z titánu alebo edície Hermès budú mať aj naďalej vo svojom balení adaptér. Jeho absencia sa tak týka iba základných modelov z hliníka a ocele. S istou dávkou nadsádzky by to mohlo vyzerať tak, že bohatí ľudia nemusia šetriť planétu. Uvidíme, či sa podobné kroky rozhodne Apple uplatniť aj pri novej generácii iPhonov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú