Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Premiér tak v pondelok reagoval na možnosť vytvorenia štátneho prevádzkovateľa. Podľa jeho vyjadrení neverí v tejto súvislosti žiadnym konšpiračným teóriám, na druhej strane však podľa neho ide o kľúčovú investíciu do budúcnosti.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb minulý týždeň rozhodol o odložení plánovanej elektronickej aukcie frekvencií pre sieť piatej generácie (5G). Posunul avizované konanie elektronickej aukcie, ktorá sa mala uskutočniť 22. júna. Dôvody tohto rozhodnutia, ani nový termín konania aukcie úrad neprezradil. Predseda vlády doplnil, že rozhodnutie prijal nezávislý úrad a čoskoro bude informovať, prečo sa tak rozhodol.

Štát spustil výberové konanie na frekvencie pre sieť piatej generácie v apríli tohto roka. Operátori za ich pridelenie musia ponúknuť minimálne 16 miliónov eur. Taká je totiž vyvolávacia cena, ktorú stanovil Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb pre frekvenčné pásmo 700 MHz. Okrem toho bude štát v rámci tohto výberového konania prideľovať aj licencie z pásiem 900 MHz s vyvolávacou cenou 840-tisíc eur a 1 800 MHz, kde je vyvolávacia cena stanovená na 550-tisíc eur.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú