Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včera sme informovali o zdrvujúcej správe pre všetkých fanúšikov Windows 10. Microsoft podľa oficiálnej dokumentácie plánuje ukončenie podpory tohto obľúbeného systému už v roku 2025.

Ako vieme, akákoľvek ďalšia podpora pre sekundanta v obľúbenosti operačných systémov od Microsoftu, Windows 7 z roku 2009, skončila zo strany spoločnosti začiatkom minulého roka. Legendárna sedmička ale aj naďalej kraľuje nejednej slovenskej domácnosti.

NVIDIA

Tomu nahráva rozhodne aj fakt, že vývojári aplikácií tretích strán stále berú Windows 7 ako relevantný operačný systém. Pomaly však od tohto trendu upúšťajú, pričom jedným z takýchto príkladov je aj etablovaný výrobca grafických kariet, spoločnosť NVIDIA.

Spoločnosť v oficiálnej dokumentácii informovala verejnosť, že podpora ako pre Windows 7, tak aj pre kontroverzný Windows 8 či o niečo lepší, no stále nie veľmi obľúbený Windows 8.1 padne z ich strany v októbri tohto roka. NVIDIA zároveň uisťuje, že kritické bezpečnostné aktualizácie bude vydávať aj naďalej až do septembra 2024.

V praxi to teda znamená, že po októbri 2021 sa na spomínanej trojici Windowsov už nedočkáme najaktuálnejších grafických ovládačov. Pôjde tak o ďalší z dôvodov, prečo neostávať pri niekoľkogeneračných operačných systémoch.

Zdroje: MSPoweruser, NVIDIA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú