Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Panasonic pre región strednej a východnej Európy sa stal David Preece. Do funkcie bol vymenovaný 1. októbra 2019. Ako ďalej informovala firma, David Preece pre ňu začal pracovať v roku 1991. Predtým bol zamestnancom japonskej spoločnosti Roland Corporation, ktorá sa zaoberá výrobou elektronických hudobných nástrojov.

V rámci pôsobenia v Panasonicu prešiel viacerými marketingovými a obchodnými pozíciami na rôznych európskych trhoch. V roku 2013 sa presunul do marketingovej centrály firmy v Nemecku ako riaditeľ stratégie značky a od roku 2015 pôsobil v Spojenom kráľovstve ako riaditeľ marketingu a zástupca generálneho riaditeľa.

„Prichádzam z trhu, kde Panasonic dokázal získať dominantný podiel spotrebiteľského trhu v oblasti OLED, digitálnych fotoaparátov, audia, videa, kuchynských spotrebičov, telefónnych prístrojov a prístrojov pre starostlivosť o telo. V rámci európskeho regiónu vidím veľa príležitostí, ako náš biznis rozšíriť.

Popri našich kľúčových výrobkoch v oblastiach audio-video a televízorov vidím obrovský potenciál rastu najmä na stále sa zväčšujúcom trhu starostlivosti o telo. Tu je Panasonic jednotkou na japonskom trhu a vníma Európu ako kľúčový trh pre ďalšiu expanziu. Rovnako je to v prípade slúchadiel, kde spoločnosť Panasonic zvyšuje investície do vývoja, aby mohla poskytnúť jedinečné inovácie,“ uviedol Preece k svojmu vymenovaniu do funkcie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú