Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká softvérová spoločnosť Microsoft za približne 16 miliárd dolárov kupuje firmu Nuance produkujúcu softvér na rozpoznávanie hlasu. Microsoft chce za každú akciu spoločnosti Nuance zaplatiť 56 dolárov.

Ide o 23 % prirážku k piatkovej uzatváracej cene na burze. Vrátane záväzkov obe firmy hodnotu transakcie vyčíslili na 19,7 miliardy dolárov. Akvizícia spoločnosti Nuance Microsoftom prichádza po tom, ako obe firmy v roku 2019 vytvorili partnerstvo. Technológia Nuance sa vo veľkej miere využíva na vedenie lekárskych záznamov. Táto dohoda posilní ponuku Microsoftu v oblasti zdravotnej starostlivosti, uviedol americký gigant v správe pre tlač.

Ohlásená transakcia je druhou najväčšou akvizíciou zo strany Microsoftu odvtedy, ako americký gigant v roku 2016 za 26 miliárd dolárov kúpil spoločnosť LinkedIn. Očakáva sa, že transakciu dokončia v tomto roku, schváliť ju však ešte musia akcionári firmy Nuance. Hodnota akcií Nuance po ohlásení transakcie pred otvorením riadneho pondelkového obchodovania na americkej burze posilnila o približne 23 %.

Doterajší šéf Mark Benjamin zostane generálnym riaditeľom Nuance a bude sa zodpovedať Scottovi Guthrieovi, výkonnému viceprezidentovi pre cloud a AI v spoločnosti Microsoft.  Zemetrasenie nastalo nedávno aj v hernom priemysle. Microsoft kúpil za 7 miliárd známe vývojárske štúdio Bethesda.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú