Nová generácia počítačových procesorov značky Intel zrejme stratí dôležitú vlastnosť v podobe Hyper Threadingu, upozorňuje portál VideoCardz.com.

Portál sa odvoláva na príspevok na sociálnej sieti X.com, pôvodne známej ako Twitter, podľa ktorého je procesor Arrow Lake-S bez tejto funkcie.

Zatiaľ však podľa používateľa InstaLatX64 nie je úplne jasné, či ide o úmysel alebo len chybu. Hyper Threading pritom umožňuje vykonávať v jednom jadre procesoru dve úlohy naraz, avšak podľa InstaLatX64 môže eliminácie tejto metódy priniesť aj niekoľko zásadných výhod, ako je lepšia odolnosť voči útokom či jednoduchší systém pre spravovanie úloh.

Podľa uniknutých informácií procesor nepodporuje ani inštrukcie AVX512, ktoré boli implementované do prevádzky po prvý raz v roku 2016 a prišiel s nimi práve Intel ešte v roku 2013.

Naďalej nie je jasné, či ide o výsledné parametre alebo sa ešte zmenia, avšak nie je to po prvý raz, čo uniknuté parametre naznačujú zrušenie Hyper Threadingu pre nové procesory Intelu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú