Nemecká automobilka oznámila novinku, ktorej sa dlhé roky vyhýbala. Po dlhom čakaní zákazníkov prinesie do svojich automobilov po podpore Apple CarPlay aj konkurenčné riešenie od Googlu. Android Auto sa stane súčasťou nových modelov BMW, v ktorých si budú môcť vodiči prepojiť svoj smartfón so systémom bezdrôtovo, informuje The Verge.

S týmto rozhodnutím vyrukoval výrobca počas dnešného oznámenia novinky. Mníchovská automobilka sa tak stane jednou z mála, ktoré vo svojich modeloch ponúkajú bezdrôtový systém Android Auto. Zároveň bola jednou z posledných, ktoré ho vo svojich autách nemali. To spoločnosť obhajovala tým, že väčšina jej zákazníkov mala doteraz záujem predovšetkým o Apple CarPlay, pretože vlastnia iPhony.

Podpora tejto funkcie sa v júli 2020 dostane do modelov áut z roku 2019 a budúcoročných vozidiel vybavených poslednou verziou iDrive 7.0, informuje Android Police. Jedná sa o modely BMW radu 3, 5, 7 a sedan radu 8, aj o SUV z línie X3, X5, X7 a X6 (2020). K využitiu bezdrôtového pripojenia s Android Auto budú vodiči potrebovať smartfóny Pixel či Nexus od Googlu alebo vlajkový model Samsungu.

Zdroj: The Verge, BMW Blog, Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú